Nyheter

Riksbyggen tar första spadtaget för 82 hyresrätter i Höganäs

Den 20 januari är det dags för det första spadtaget för Riksbyggens hyresrätter i kvarteret Släggan i Höganäs. Med och tar det första spadtaget är Peter Schölander, kommunstyrelsen ordförande i Höganäs, Carl-Johan Hansson, chef för affärsområde Fastigheter på Riksbyggen och Johanna Quist, Byggmästar´n Skåne.

– Riksbyggen är glada för att kunna bidra till tillväxten i Höganäs kommun genom att tillföra fler bostäder. Nu ser vi fram emot att starta bygget av nya hyresrätter i kvarteret Släggan som kommer att bli attraktiva för bostadssökande i Höganäs, säger Carl-Johan Hansson, chef för affärsområde Fastigheter på Riksbyggen.

De nya bostäderna kommer få storlekarna 1-3 rum och kök. Inflyttningen är beräknad att kunna ske under försommaren 2021. Bostäderna uppförs i punkthus med tegelfasader och byggs för att klara hållbarhetskraven för Miljöbyggnad Silver och kommer att ha solpaneler. Merparten av lägenheterna kommer att få balkong eller fransk balkong.

I Höganäs bygger Riksbyggen även seniorbostadsrätter. Vid den före detta idrottsplatsen Julivallen bygger Riksbyggen 49 seniorbostäder i Bonum Brf Idrottsplatsen med beräknad inflyttning våren 2020.

– Riksbyggen har ett mycket bra samarbete med kommunen i Höganäs och vi ser fram emot att under en lång tid vara med och bidra med fler bostäder, säger Theodor Alexandris, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad.

Bild av Goumbik från Pixabay