Nyheter

Högsta kontorsbyggnaden invigd

Kontorsbyggnaden The Point på Hyllie i Malmö är Öresundsregionens högsta kontorsbyggnad. Under torsdagen invigdes det 110 meter höga huset. Kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh var på plats för att klippa bandet tillsammans Peabs VD och koncernchef Jesper Göransson. 

Malmö och stadsdelen Hyllie har fått ett nytt landmärke – The Point är Öresundsregionens högsta kontorsbyggnad och rymmer en yta på 20 500 kvadratmeter. Projektet ägs och har utvecklats av Peab/Annehem och Volito Fastigheter. Redan nu har The Points unika koncept med närhet till både Malmö och Köpenhamn/Kastrup attraherat många företag. Vid tidpunkten för invigningen var hälften av ytan uthyrd.

– Jag är oerhört glad och stolt över att här idag få inviga detta spännande hus och nya landmärke för Malmö, sa Jesper Göransson, koncernchef och VD för Peab, vid invigningen.

Cirka 140 gäster deltog vid invigningen av The Point i Malmös nya innovativa stadsdel, Hyllie, en plats som för bara några år sedan bestod av åkrar och ett ensamt vattentorn. Och Peab fortsätter att utveckla området. Näst på tur står kontorshuset The Corner och det nya Peab Center.

–  Hyllie har gjort en fantastisk resa. Ändå har utvecklingen av området bara börjat. Vi ser nu att Malmö snabbt stärker sin position som regionens jobb- och tillväxtmotor, inte minst tack vare en stor inflyttning av företag. Därför är bygget av The Point helt rätt, både i tid och geografiskt, sa Katrin Stjerfeldt Jammeh, kommunstyrelsens ordförande.

Fakta om The Point

I dagsläget har totalt 16 bolag tecknat avtal om att flytta in i fastigheten. Klara hyresgäster är: Holy Greens, Energi Försäljning Sverige, Corplus, Emerse, DNB Bank, Human IT, Babyliss, Quality Hotel View, Regus, Ascelia Pharma, SOVA, Performiq, A3 Företag och Heidelberg Cement.  På de två översta våningarna kommer System Verification att ha sitt nya kontor och precis innan julhelgerna blev det klart att Brenntag Nordic, kommer att flytta in på 1,5 plan.