Nyheter

AB Bostäder producerar 144 st nya lägenheter på Regementsstaden i Borås

Närheten till både natur och stadskärna gör Regementsstaden till en attraktiv stadsdel där historiska miljöer blandas med moderna bostäder.

– Vi är mycket nöjda att vi nu är klara med upphandlingen av entreprenaden och att vi får Peab som totalentreprenör för projektet Kasernen, säger Bengt Engberg, VD på AB Bostäder i Borås.

Peab vann upphandlingen och kontraktssumman uppgår till 194 MSEK. Planerad byggstart sker under försommaren 2020 och inflyttning är beräknad till hösten 2022.

– En av Peabs styrkor i ett projekt som detta är vår mångåriga erfarenhet av kostnadseffektiv bostadsproduktion med stor repetitionseffekt. Kasernen är ett mycket bra exempel på detta, säger Stefan Lindvert, Peabs arbetschef i Borås.

Fastigheten har en tydlig miljöprofilering med bland annat solceller och individuell mätning och debitering på vatten och el. Vilket innebär att hyresgästen kan vara med och påverka sin boendekostnad och ta ett miljöansvar. Laddstationer kommer att installeras i garaget och det finns även tillgång till en miljöbilspool.

Fastigheten har också en hög kvalité på standard och hållbara materialval, exempelvis tegelfasad som innebär att långa underhållsintervaller.

Fastigheten kommer bestå av totalt:

3 stycken 1:or.
95 stycken 2:or varav 48 trygghetsbostäder*.
36 st 3:or.
10 st 4:or.

*Trygghetsbostäder riktar sig till äldre personer över 70 år som inte är i behov av vård, men som önskar mer trygghet och social samvaro. Trygghetsbostaden har god tillgänglighet och tillhörande gemensamhetslokal samt övernattningslägenhet.

Bild av 3D Animation Production Company från Pixabay