Nyheter

Lägenheterna i Bergsäter finns nu till försäljning

Intresset har varit stort vid säljstarten av lägenheterna i Bergsäter, ritade av Dreem Arkitekter. Välplanerade lägenheter där man bor nära både staden och naturen.

Lunden är ett projekt för Cernera beläget i Bergsäter, södra Borås, som består av ca 120 lägenheter och en förskola med 9 st avdelningar. Det ligger naturnära vid den lugna Backadalsstigen en dryg kilometer från centrala Borås.

Det består av både bostadsrätter och hyresrätter, och lägenheterna varierar i storlek, från 1 RoK till 5 RoK, med en stor andel 3:or. De tre byggnaderna bildar tillsammans med det kuperade landskapet en trygg plats mellan dem som fungerar som gård både för förskolan och de boende.

Naturen är den röda tråden i projektet vilket exempelvis avspeglar sig i materialvalen, gårdsmiljön och närheten till det gröna från de stora balkongerna.

Visualisering: Zynka