Nyheter

Brf Svanmossen i Lindbacken slutsålt

Under våren 2019 tecknades samarbetsavtal mellan bostadsutvecklaren Blooc och fastighetsbolaget Gillöga om ett nytt bostadsprojekt i Lindbacken utanför Uppsala, som de hade för avsikt att utveckla tillsammans. Projektet omfattas av 19 stadsradhus ritade av arkitekterna på Blooc.

Projektet lanserades i månadsskiftet augusti/september och ansvarig mäklare för projektet är Ulrika Lööf på Riksmäklaren i Uppsala. Redan två veckor efter VIP-lanseringen hade nio bokningar kommit in och i början av december fanns endast en bostad kvar att köpa. Nu har alltså 19 skarpa avtal tecknats med kunder som valt sitt nya drömhem i Brf Svanmossen.

– Det är superroligt att försäljningen av projektet gått så bra. Jag tror att det är en kombination av att Lindbacken nu blivit Uppsalas finaste bostadsområde och att bostäderna som arkitekterna på Blooc utvecklat är precis det målgruppen söker i sitt drömhem. Bostäderna har de där extra detaljerna som gör hela skillnaden. Vi ligger också rätt i pris för vad marknaden idag kan betala, säger Ulrika Lööf, Fastighetsmäklare på Riksmäklaren i Uppsala.

Gillöga har sedan detaljplanen vunnit laga kraft 2010 utvecklat den nya stadsdelen Lindbacken med ambitionen att skapa Uppsalas absolut finaste område. Inte långt från centrala Uppsala i Lindbacken bor redan omkring drygt 500 familjer i nybyggda bostäder och under åren har Lindbacken även uppfört förskolor, skolor, parker och snart också en liten huvudgata med butiker och service i området.

– Vi är otroligt nöjda med försäljningstakten i Brf Svanmossen och den respons vi fått från marknaden. Det känns roligt att vi återigen skapar något unikt tillsammans med Blooc i Lindbacken. Nu produktionsstartas kvarteret under hösten för att säkerställa inflyttningar i projektet från Q1 2021, säger Ludvig Samuelsson och Jenny Ceder på Gillöga.

– Det känns roligt att visa marknaden att vi kan bostadsutveckling och har örat mot rälsen i alla lägen. Hela teamet på Blooc – från arkitekt till marknadsavdelning och affärsutvecklare arbetar efter en noggrann projektprocess som vi arbetat fram de senaste drygt 8 åren. Vi hoppas på att få förnyat förtroende från Lindbacken och ser fram emot att utveckla fler framgångsrika projekt ihop framöver, säger Stefan Gustavsson, vd på Blooc. 

Bild av tookapic från Pixabay